Fadderbrev

Ett fadderbrev är en vacker gest att ge till barnets faddrar. Det blir en trevlig påminnelse av namngivningsdagen och om åtagandet. Vad som ska stå i fadderbrevet väljer du naturligtvis själv, men här är två exempel:

Till NN

I samband med NNs namngivning den xx juni 2019 har du utsetts till en av NNs två faddrar – en uppgift som är viktig idag och alla andra dagar livet ut.

Att just du utsetts till NNs fadder beror på att jag/vi tycker att du är en varm och kärleksfull person med sunda värderingar.

Jag/vi tycker att du är en bra förebild som NN kan se upp till och lära sig många saker av på livets långa väg.

Jag/vi hoppas att NN kommer att känna stort förtroende för dig och att du kommer att vara en person som han/hon känner sig trygg hos och kan anförtro sina problem till.

Hjälp mig/oss att vägleda NN genom hans/hennes liv. Stötta NN och kom gärna med goda råd när han/hon står inför svåra beslut. Låt honom/henne ta del av dina erfarenheter och hjälp honom/henne att växa upp och bli en självständig, trygg, viljestark och lycklig person!

Fadderskapet innebär inte att du förväntas överösa NN med gåvor, däremot hoppas jag/vi att du skänker honom/henne tid och kärlek.

Du kommer att betyda mycket för NN och jag/vi hoppas och tror att han/hon kommer att betyda mycket för dig.

——————————————–

Till NN

I samband med NNs namngivning den xx juni 2019 har du utsetts till en av NNs två faddrar – en uppgift som är viktig denna dag och alla andra dagar livet ut. Även om jag/vi är säkra på att du vet hur mycket jag/vi uppskattar att du accepterat att bli NNs fadder så vill jag/vi genom detta brev återigen påminna dig om det. Att just du utsetts till NNs fadder beror på att jag/vi tycker att du är en varm och kärleksfull person som jag/vi uppskattar mycket. Jag/vi tycker att du är en bra förebild som NN kan se upp till och lära sig många saker av på livets väg. Jag/vi tror att namngivningen bara blir det första av många viktiga händelser som vi alla delar tillsammans. Jag/vi är glada över att ha dig i mitt/vårt och NNs liv. Tack för att du tar detta ansvar och är beredd att ge din tid och energi för vårt barn.